Využití ultrazvuku v potravinářství

DSpace Repository

Language: English čeština 

Využití ultrazvuku v potravinářství

Show full item record

No preview available
Title: Využití ultrazvuku v potravinářství
Author: Hájková, Bronislava
Advisor: Bučková, Martina
Abstract: Ultrazvuk řadíme mezi moderní technologie, které napomáhají při výrobě zdravých a kvalitních potravin s vysokou nutriční hodnotou za současné úspory energie a dalších faktorů významných pro ekonomiku výroby a také ochranu životního prostředí. Tato bakalářská práce nastiňuje možnosti využití ultrazvukové energie v nejrůznějších odvětvích potravinářské výroby. Úvodní část je věnována principům vzniku ultrazvukového vlnění a jeho šíření různými prostředími. V dalších kapitolách jsou popsány rozmanité aplikace ultrazvuku zahrnující procesy extrakce, sušení, mražení, přípravu bioaktivních peptidů, stejně jako inaktivaci mikroorganismů nebo kontrolu technologických procesů.
URI: http://hdl.handle.net/10563/40590
Date: 2017-02-03
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Chemie a technologie potravin
Grade for thesis and defense: A 46346


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
hájková_2017_dp.pdf 2.960Mb PDF View/Open None
hájková_2017_op.pdf 531.3Kb PDF View/Open None
hájková_2017_vp.pdf 620.2Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account