Emulze stabilizované biopolymery

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Emulze stabilizované biopolymery

Show full item record

No preview available
Title: Emulze stabilizované biopolymery
Author: Jasenská, Daniela
Advisor: Egner, Pavlína
Abstract: Diplomová práce se zabývá přípravou a způsobem ovlivňování stability emulzí stabilizovaných za pomoci biopolymerů. Konkrétně stabilizovaných prostřednictvím polysacharidu chitosanu. K vlastní přípravě emulzí byly použity předem připravené roztoky o různém pH s obsahem nízkomolekulárního a středněmolekulárního chitosanu. Vzorky emulzí byly po určité časové období uchovány v různých teplotních režimech (4, 25 a 37 °C). U emulzí byla provedena základní charakteristika pomocí vizuálního pozorování, mikroskopie, měření velikosti částic, povrchového napětí a potenciálu. Výsledky ukazují, že zvýšená teplota společně s prodlužující se dobou skladování má na stabilitu emulzí nepříznivý vliv. Naopak se zvyšující se hodnotou pH se stabilita zvyšuje.
URI: http://hdl.handle.net/10563/40824
Date: 2017-02-03
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie tuků, tenzidů a kosmetiky
Discipline: Technologie tuků, detergentů a kosmetiky
Grade for thesis and defense: A


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
jasenská_2017_dp.pdf 4.894Mb PDF View/Open None
jasenská_2017_op.pdf 327.1Kb PDF View/Open None
jasenská_2017_vp.pdf 509.8Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account