Výroba a základní nutriční analýza müsli z netradičních obilovin a jedlých květů

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Výroba a základní nutriční analýza müsli z netradičních obilovin a jedlých květů

Show full item record

No preview available
Title: Výroba a základní nutriční analýza müsli z netradičních obilovin a jedlých květů
Author: Šťastná, Tereza
Advisor: Sumczynski, Daniela
Abstract: Bakalářská práce se zabývá výrobou a základní nutriční analýzou müsli z netradičních obilovin a jedlých květů. Teoretická část zahrnuje výrobu cereálních směsí se zaměřením na müsli směsi. Dále je v této části uvedeno chemické složení a stabilita jednotlivých surovinových komponent při tepelné úpravě a skladování. Praktická část obsahuje přípravu müsli z netradičních obilovin a jedlých květů dle zadané receptury. Jsou v ní jednotlivě rozebírány stanovované nutriční charakteristiky - stanovení obsahu vlhkosti, popela, bílkovin, tuku, škrobu, sacharidů (pomocí HPLC), vlákniny a stravitelnosti.
URI: http://hdl.handle.net/10563/40830
Date: 2017-02-03
Availability: Bez omezení
Department: Ústav analýzy a chemie potravin
Discipline: Technologie a řízení v gastronomii
Grade for thesis and defense: A


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
šťastná_2017_dp.pdf 4.617Mb PDF View/Open None
šťastná_2017_op.pdf 111.1Kb PDF View/Open None
šťastná_2017_vp.pdf 624.7Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account