Vliv odkyselení na výslednou jakost bílého vína odrůdy Ryzlink vlašský

DSpace Repository

Language: English čeština 

Vliv odkyselení na výslednou jakost bílého vína odrůdy Ryzlink vlašský

Show full item record

No preview available
Title: Vliv odkyselení na výslednou jakost bílého vína odrůdy Ryzlink vlašský
Author: Šebístková, Alice
Advisor: Buňka, František
Abstract: Tato bakalářská práce se zabývá odkyselením bílého vína odrůdy Ryzlink vlašský a jeho vlivem na výslednou jakost. V teoretické části je popsán technologický proces výroby bílé-ho vína, jedna z kapitol se věnuje problematice chemického odkyselování vína pomocí růz-ných metod. V praktické části je jedna z popisovaných chemických metod aplikovaná na odrůdu bílého vína Ryzlink vlašský. Pozorovány a vyhodnocovány jsou změny v kyselosti, mikroflóře a viskozitě, vzniklé v důsledku odkyselení vína. Na závěr jsou vzorky vína sen-zoricky vyhodnoceny. Zpracováním této bakalářské práce bylo zjištěno, že odkyselení mla-dého vína s hodnotou 6,5 g/l všech titrovatelných kyselin vedlo ke zhoršení jeho výsledné jakosti především chuti a vůně.
URI: http://hdl.handle.net/10563/42062
Date: 2018-02-02
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Chemie a technologie potravin
Grade for thesis and defense: A 49738


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
šebístková_2018_dp.pdf 2.602Mb PDF View/Open None
šebístková_2018_op.pdf 772.7Kb PDF View/Open None
šebístková_2018_vp.pdf 601.6Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account