Vybrané potraviny s delší dobou minimální trvanlivosti a hodnocení jejich jakosti

DSpace Repository

Language: English čeština 

Vybrané potraviny s delší dobou minimální trvanlivosti a hodnocení jejich jakosti

Show full item record

No preview available
Title: Vybrané potraviny s delší dobou minimální trvanlivosti a hodnocení jejich jakosti
Author: Vaškových, Lucie
Advisor: Šopík, Tomáš
Abstract: Cílem bakalářské práce bylo provést skladovací pokus s 6 trvanlivými potravinami, a to od 15. do 24. měsíce jejich skladování. Potraviny byly skladovány při třech teplotách, a to mrazírenská, tedy -18 °C, chladírenská, 5 °C a pokojová, 23 °C. V průběhu skladování byly odebírány vzorky pro chemickou analýzu (pH, obsah sušiny, obsah amoniaku, bílkovin, tuku, thiobarbiturové číslo), texturní analýzu, senzorickou analýzu a mikrobiologický roz-bor. Na základě výsledků chemické, mikrobiologické, senzorické a texturní analýzy, bylo zhodnoceno, zda se mohou použít do bojových dávek potravin.
URI: http://hdl.handle.net/10563/42066
Date: 2018-02-02
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Chemie a technologie potravin
Grade for thesis and defense: B 49744


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
vaškových_2018_dp.pdf 2.364Mb PDF View/Open None
vaškových_2018_op.pdf 660.6Kb PDF View/Open None
vaškových_2018_vp.pdf 644.8Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account