Využití molekulárně-biologických metod při sledování diverzity mikroflóry přírodních sýrů s rozdílným obsahem tuku

DSpace Repository

Language: English čeština 

Využití molekulárně-biologických metod při sledování diverzity mikroflóry přírodních sýrů s rozdílným obsahem tuku

Show full item record

No preview available
Title: Využití molekulárně-biologických metod při sledování diverzity mikroflóry přírodních sýrů s rozdílným obsahem tuku
Author: Křenková, Michaela
Advisor: Buňková, Leona
Abstract: V této práci byly optimalizovány metody izolace DNA z přírodních sýrů. Cílem bylo zhodnotit, po-mocí které metody je možno získat co možná největší koncentraci a čistotu DNA pro následnou ana-lýzu vzorků metodou PCR-DGGE a sekvenaci DNA. K izolaci DNA ze vzorků sýrů a mléka byla použita komerční souprava určená pro potraviny. Pro sledování diverzity mikroorganizmů byla vyu-žita technika PCR-DGGE. Během výzkumu bylo zjištěno, že na izolaci DNA z přírodních zrajících sýrů má vliv rozdílný obsah tuku. U techniky DGGE byl zkoumán vliv koncentrace gelu na sledo-vání diverzity mikroorganizmů.
URI: http://hdl.handle.net/10563/42073
Date: 2018-02-02
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Chemie a technologie potravin
Grade for thesis and defense: A 49756


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
křenková_2018_dp.pdf 2.586Mb PDF View/Open None
křenková_2018_op.pdf 667.5Kb PDF View/Open None
křenková_2018_vp.pdf 640.2Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account