Faktory ovlivňující průběh hydrolýzy proteinů při analýze aminokyselinového složení potravin

DSpace Repository

Language: English čeština 

Faktory ovlivňující průběh hydrolýzy proteinů při analýze aminokyselinového složení potravin

Show simple item record

dc.contributor.advisor Lazárková, Zuzana
dc.contributor.author Dohnalová, Monika
dc.date.accessioned 2018-07-04T15:01:21Z
dc.date.available 2018-07-04T15:01:21Z
dc.date.issued 2018-02-02
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/42645
dc.description.abstract Nedílnou součástí stravy každého jedince v potravinách jsou aminokyseliny. Rešeršní bakalářská práce popisuje aminokyseliny a jejich stanovení po hydrolýze proteinů. Zabývá se stanovením aminokyselin titračními, spektrofotometrickými, elektromigračními a především chromatografickými metodami, kdy se nejvíce využívá metoda iontově výměnné chromatografie. Další část bakalářské práce se zabývá faktory, které ovlivňují hydrolýzu proteinů. Mezi ně patří hydrolyzační činidla, reakční doba, teplota, přísady a pH.
dc.format 43 s.
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject aminokyseliny cs
dc.subject hydrolýza cs
dc.subject chromatografie cs
dc.subject amino acid en
dc.subject hydrolysis en
dc.subject chromatography en
dc.title Faktory ovlivňující průběh hydrolýzy proteinů při analýze aminokyselinového složení potravin
dc.title.alternative Factors Affecting the Protein Hydrolysis Process during the Determination of Amino Acid Composition of Food
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Pachlová, Vendula
dc.date.accepted 2018-06-13
dc.description.abstract-translated One of the most important parts of every individual's daily diet are amino acids. This bachelor thesis describes amino acids and their identification after protein hydrolysis. It deals with identification of amino acids of through variety of methods including titration, spectrophotometry, electromigration and particularly chromatography, in which the ion exchange chromatography is most frequently used. The next section of the thesis then deals with factors affecting protein hydrolysis. These include hydrolysants, reaction times, temperature, additives and pH.
dc.description.department Ústav technologie potravin
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and Food Technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 42462
utb.result.grade C
dc.date.submitted 2018-05-10


Files in this item

Files Size Format View Description
dohnalová_2018_dp.pdf 2.212Mb PDF View/Open None
dohnalová_2018_op.pdf 754.4Kb PDF View/Open None
dohnalová_2018_vp.pdf 628.1Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account