Kuřecí běháky jako netradiční zdroj bílkovin

DSpace Repository

Language: English čeština 

Kuřecí běháky jako netradiční zdroj bílkovin

Show simple item record

dc.contributor.advisor Mokrejš, Pavel
dc.contributor.author Gottfriedová, Marcela
dc.date.accessioned 2018-07-04T15:01:26Z
dc.date.available 2018-07-04T15:01:26Z
dc.date.issued 2018-01-02
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/42779
dc.description.abstract Bakalářská práce je zaměřena na kuřecí běháky jako netradiční zdroj bílkovin. Práce se skládá ze dvou částí a to teoretické a praktické. Bylo zde popsáno zpracování drůbeže a vedlejší produkty drůbeže a jejich využití. Dále zde byly popsány druhy bílkovin a charakterizovány jejich vlastnosti. Praktická část je zaměřena na posouzení možností zpracování kuřecích běháků a studium vlivů vybraných technologických podmínek na výtěžnost želatiny, pevnost a obsah popelovin v želatině. Výsledky byly statisticky vyhodnoceny, zpracovány do grafů a byly navrženy optimální podmínky zpracování kuřecích běháků.
dc.format 56
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject drůbež cs
dc.subject zpracování cs
dc.subject kuřecí běháky cs
dc.subject želatina cs
dc.subject extrakce cs
dc.subject poultry en
dc.subject processing en
dc.subject chicken feet en
dc.subject gelatine en
dc.subject extraction en
dc.title Kuřecí běháky jako netradiční zdroj bílkovin
dc.title.alternative Chicken Paws as a Untraditional Source of Proteins
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Krejčí, Ondřej
dc.date.accepted 2018-06-13
dc.description.abstract-translated Bachelor thesis is focused on chicken feet as non-traditional source of protein. This work consists of theoretical and pratical part. The described processing and by-products and their use. The practical part is focused on assessment of theatment options of chicken feet and study the technological conditions for recovery, and the ash content of the mixture. The results were statistically evaluated, processed in graphs and designed the optimal conditions.
dc.description.department Ústav inženýrství polymerů
dc.thesis.degree-discipline Polymerní materiály a technologie cs
dc.thesis.degree-discipline Polymeric Materials and Technology en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie materiálů cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Materials Technology en
dc.identifier.stag 46613
utb.result.grade D
dc.date.submitted 2018-05-18


Files in this item

Files Size Format View Description
gottfriedová_2018_dp.pdf 3.616Mb PDF View/Open None
gottfriedová_2018_op.docx 75.39Kb Unknown View/Open None
gottfriedová_2018_vp.docx 74.87Kb Unknown View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account