Stanovení vybraných markerů různých druhů piv

DSpace Repository

Language: English čeština 

Stanovení vybraných markerů různých druhů piv

Show simple item record

dc.contributor.advisor Zemanová, Vladimíra
dc.contributor.author Žilka, Martin
dc.date.accessioned 2019-07-04T09:10:17Z
dc.date.available 2019-07-04T09:10:17Z
dc.date.issued 2019-02-02
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/43817
dc.description.abstract Ve své práci jsem sledoval množství vázaného oxidu uhličitého ve vybraných vzorcích piva, dále pak polyfenoly, jenž se podílí na koloidní nestabilitě piva, a především mají antioxidační význam, následně pH a redoxní potenciál. Cílem bylo sledovat významné markery v pivu, které mají význam v jeho kvalitě. V teoretické části práce jsem se zabýval obecnými informacemi o pivu a jeho historii, rozdělením, technologií výroby, obsahem oxidu uhličitého, aktivní kyselostí a elektrickou vodivostí piva, a především významem polyfenolů v pivu. V praktické části jsem analyzoval vybrané markery v laboratoři po jednotlivých týdnech zrání obvykle po jednom týdnu u vybraných vzorků piva. Výsledky, těchto analýz jsem graficky zpracoval a vyhodnotil.
dc.format 72 s.
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Pivo cs
dc.subject oxid uhličitý cs
dc.subject kvasinky cs
dc.subject polyfenoly cs
dc.subject zrání cs
dc.subject redoxní potenciál cs
dc.subject pH cs
dc.subject ležácký tank cs
dc.subject Beer en
dc.subject carbon dioxide en
dc.subject yeast en
dc.subject polyphenols en
dc.subject maturation en
dc.subject redox potential en
dc.subject pH en
dc.subject lager tank en
dc.title Stanovení vybraných markerů různých druhů piv
dc.title.alternative Determination of Significant Brands of Types of Beers
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Juchelka, Vladimír
dc.date.accepted 2019-06-20
dc.description.abstract-translated In my thesis, I monitored the amount of bound carbon dioxide in selected beer samples, polyphenols that contribute to the colloidal instability of beer, and above all have antioxi-dant significance, followed by pH and redox potential. The aim was to point out important markers in beer that are of importance in its quality. In the theoretical part of the thesis I was dealing with general information about beer and its history, distribution, production technology, carbon dioxide content, active acidity and electric conductivity of beer, and especially the importance of polyphenols in beer. In the practical part I analyzed selected markers in the laboratory after each week of maturation usually after one week for selected beer samples. The results, these analyzes I graphically processed and evaluated.
dc.description.department Ústav technologie potravin
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin - specializace Technologie mléka a mléčných výrobků cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and Food Technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 49750
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2019-05-10


Files in this item

Files Size Format View Description
žilka_2019_dp.pdf 2.380Mb PDF View/Open None
žilka_2019_op.pdf 629.8Kb PDF View/Open None
žilka_2019_vp.pdf 657.9Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account