Filtrační systémy pro víno

DSpace Repository

Language: English čeština 

Filtrační systémy pro víno

Show full item record

No preview available
Title: Filtrační systémy pro víno
Author: Jílková, Ludmila Anna
Advisor: Fic, Vlastimil
Abstract: Cílem této bakalářské práce je prostudovat literaturu týkající se filtračních systémů použitelných v průběhu výroby vína. Filtrace je zde tedy definována pouze v teoretické rovině současně s biologickými a enologickými analýzami, díky nimž je částečně možné ověřit správné provedení filtrace. Dále je rozebrán i mikrobiologický vývoj vína v průběhu jeho výroby i jeho případné nedostatky, nemoci a vady, které lze napravit filtrací. S mikrobiologickým zatížením vína úzce souvisí i použití oxidu siřičitého. Pro správné provedení filtrace je nutné tyto procesy důvěrně znát z důvodu správného použití příslušného filtračního materiálu.
URI: http://hdl.handle.net/10563/45339
Date: 2019-02-01
Availability: Bez omezení
Department: Ústav analýzy a chemie potravin
Discipline: Technologie a řízení v gastronomii
Grade for thesis and defense: B 52922


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
jílková_2019_dp.pdf 1.744Mb PDF View/Open None
jílková_2019_op.pdf 789.7Kb PDF View/Open None
jílková_2019_vp.pdf 758.7Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account