Produkce biogenních aminů v potravinách a faktory ovlivňující jejich tvorbu

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Produkce biogenních aminů v potravinách a faktory ovlivňující jejich tvorbu

Show simple item record

dc.contributor.author Buňková, Leona
dc.date.accessioned 2021-02-23T13:51:32Z
dc.date.available 2021-02-23T13:51:32Z
dc.date.issued 2021-02-23
dc.identifier.isbn 978-80-7454-933-5 en
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/45999
dc.description.abstract Práce je věnována výskytu biogenních aminů ve vybraných potravinách a nápojích a také faktorům, které mohou mít vliv na jejich tvorbu. První část se zabývá vlastnostmi a vznikem biogenních aminů. Ve druhé části je popsána dekarboxylázová aktivita mikroorganizmů, a to jak starterových kultur, non-starterových bakterií, tak i technologicky nežádoucích (kontaminujících) mikroorganizmů, které byly izolovány z potravin. Poslední část shrnuje poznatky týkající se výskytu biogenních aminů v mléčných výrobcích, rybách, pivu a vínu. en
dc.format.extent 42 en
dc.language.iso cs en
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně en
dc.rights Profesorské teze jsou přístupné elektronicky pouze v rámci univerzity. en
dc.subject potraviny, biogenní aminy, dekarboxylázová aktivita, mikroorganizmy en
dc.subject food, biogenic amines, decarboxylase activity, microorganisms en
dc.title Produkce biogenních aminů v potravinách a faktory ovlivňující jejich tvorbu en
dc.title.alternative Production of biogenic amines in foods, and factors affecting their formation en
dc.type Book en
dc.date.accepted 2020-10-07
dc.description.abstract-translated The thesis is focused to the occurrence of biogenic amines in selected foods and beverages, as well as factors that may affect their formation. The first part deals with the properties and formation of biogenic amines. The second part describes the decarboxylase activity of microorganisms, both starter cultures, non-starter bacteria and technologically undesirable (contaminating) microorganisms that have been isolated from food. The last part summarizes information on the occurrence of biogenic amines in dairy products, fish, beer and wine. en
dc.thesis.degree-discipline Technologie potravin en
dc.date.submitted 2020-07-01


Files in this item

Files Size Format View
buňková_2021_ teze.pdfBlocked 673.1Kb PDF View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account