Souvislost výživy s rakovinou tlustého střeva

DSpace Repository

Language: English čeština 

Souvislost výživy s rakovinou tlustého střeva

Show simple item record

dc.contributor.advisor Velichová, Helena
dc.contributor.author Kartáková, Kateřina
dc.date.accessioned 2021-07-26T07:17:54Z
dc.date.available 2021-07-26T07:17:54Z
dc.date.issued 2020-12-31
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/47187
dc.description.abstract Bakalářská práce se zabývá problematikou souvislosti výživy s rakovinou tlustého střeva a konečníku tzv. kolorektálním karcinomem. Zaměřuje se na toto onemocnění a rizikové faktory, které ovlivňují jeho vznik. Uvádí složky potravy a určité poživatiny, které jsou vhodné jako prevence. Zároveň pojednává o poživatinách s inhibičním účinkem proti kolorektálnímu karcinomu. Vymezuje nutriční opatření při vzniku tohoto onemocnění.
dc.format 60 s (93 043 znaků)
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Tlusté střevo cs
dc.subject kolorektální karcinom cs
dc.subject rizikové faktory cs
dc.subject prevence cs
dc.subject nutriční opatření cs
dc.subject Colon en
dc.subject colorectal cancer en
dc.subject risk factors en
dc.subject prevention en
dc.subject nutritional measures en
dc.title Souvislost výživy s rakovinou tlustého střeva
dc.title.alternative Nutrition in the prevention of colon cancer
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Škrovánková, Soňa
dc.date.accepted 2021-06-11
dc.description.abstract-translated The bachelor thesis deals with the issue of the connection between nutrition and colon cancer, so-called colorectal cancer. It focuses on this disease and the risk factors that affect its development. Lists food ingredients and certain foods that are useful as prevention. At the same time, it deals with foods with an inhibitory effect against colorectal cancer. Defines nutritional measures in the development of this disease.
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin
dc.thesis.degree-discipline Technologie a řízení v gastronomii cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Management in Gastronomy en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.identifier.stag 59420
utb.result.grade B
dc.date.submitted 2021-05-21


Files in this item

Files Size Format View Description
kartáková_2021_dp.pdf 1.551Mb PDF View/Open None
kartáková_2021_op.pdf 272.0Kb PDF View/Open None
kartáková_2021_vp.pdf 274.0Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account