Využití Ramanovy spektroskopie pro stanovení vybraných kvalitativních parametrů syrovátky

DSpace Repository

Language: English čeština 

Využití Ramanovy spektroskopie pro stanovení vybraných kvalitativních parametrů syrovátky

Show full item record

No preview available
Title: Využití Ramanovy spektroskopie pro stanovení vybraných kvalitativních parametrů syrovátky
Author: Kouřilová, Lenka
Advisor: Bučková, Martina
Abstract: Tato práce se zabývá využitím Ramanovy spektroskopie pro stanovení kvalitativních parametrů syrovátky. První část je zaměřena na popis syrovátky, její chemické složení, základní rozdělení dle způsobu získávání, technologii získávání a praktické použití syrovátky v potravinářství. Dále je stručně charakterizována Ramanova spektroskopie, její historie, obecný princip a techniky zesílení. Na závěr se práce zabývá interpretací spekter se zaměřením na bílkoviny syrovátky a také laktózu.
URI: http://hdl.handle.net/10563/47529
Date: 2020-02-17
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Chemie a technologie potravin
Grade for thesis and defense: B 53187


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
kouřilová_2020_dp.pdf 1.050Mb PDF View/Open None
kouřilová_2020_op.pdf 823.5Kb PDF View/Open None
kouřilová_2020_vp.pdf 829.2Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account