Plodová zelenina - nutriční a gastronomický význam

DSpace Repository

Language: English čeština 

Plodová zelenina - nutriční a gastronomický význam

Show full item record

No preview available
Title: Plodová zelenina - nutriční a gastronomický význam
Author: Skupinová, Veronika
Advisor: Mlček, Jiří
Abstract: Bakalářská práce je zaměřena na plodovou zeleninu, zejména na gastronomický a nutriční význam. Mezi plodovou zeleninu patří lilek, paprika, rajče, tykev, ale také meloun. Plodová zelenina obsahuje velké množství živin, jako jsou například minerální látky, vitaminy, vláknina nebo bioaktivní složky. V bakalářské práci byl stanoven celkový obsah polyfenolických látek a antioxidační kapacita u sedmi vzorků rajčat. Měření probíhalo v den utržení, skladované po pěti dnech při pokojové teplotě a skladované po pěti dnech v lednici. Déle se hodnotila senzorická analýza sedmi vzorků rajčat u výše uvedených dobách úchovy.
URI: http://hdl.handle.net/10563/48646
Date: 2020-02-03
Availability: Bez omezení
Department: Ústav analýzy a chemie potravin
Discipline: Technologie a řízení v gastronomii
Grade for thesis and defense: D 55359


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
skupinová_2020_dp.pdf 1.858Mb PDF View/Open None
skupinová_2020_op.pdf 860.3Kb PDF View/Open None
skupinová_2020_vp.pdf 845.1Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account