Kvalita zrna barevné pšenice

DSpace Repository

Language: English čeština 

Kvalita zrna barevné pšenice

Show simple item record

dc.contributor.advisor Burešová, Iva
dc.contributor.author Hamáček, Jiří
dc.date.accessioned 2021-07-26T10:58:00Z
dc.date.available 2021-07-26T10:58:00Z
dc.date.issued 2020-02-17
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/49157
dc.description.abstract Bakalářská práce je zaměřena na netradičně zbarvené odrůdy pšenice, zejména pak na možnosti využití, srovnání nutričních hodnot a působení na lidské zdraví s běžnou pšenicí a parametry používané k hodnocení pšeničného zrna. Dalším krokem je stanovení základních parametrů, tedy vlhkosti, čísla poklesu, sedimentačního index Zelenyho testem a obsahu mokrého lepku, u odrůdy pšenice s modrým aleuronem nazvaném AF Oxana a stanovené hodnoty porovnat s požadavky na pšenici běžnou.
dc.format 47 s.
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject barevné odrůdy pšenice cs
dc.subject pekařská jakost cs
dc.subject fenolické sloučeniny cs
dc.subject antokyany cs
dc.subject colored wheat en
dc.subject baking quality en
dc.subject phenolic compounds en
dc.subject anthocyanins en
dc.title Kvalita zrna barevné pšenice
dc.title.alternative Quality of colored wheat grain
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Hřivna, Luděk
dc.date.accepted 2020-06-16
dc.description.abstract-translated Bachelor thesis is focused on unconventionally colored varietes of wheat, especially on use of colored wheat, compare of nutrients and health effects with common wheat and parameters used to evaluation of wheat grain. Next step was to determinate basic parameters, like humidity, falling number, sedimentation index by Zeleny's test and content of wet gluten, for variety of wheat with blue aleuron AF Oxana and compare obtained values with requirements for common wheat.
dc.description.department Ústav technologie potravin
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and Food Technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.identifier.stag 56307
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2020-05-22


Files in this item

Files Size Format View Description
hamáček_2020_dp.pdf 770.3Kb PDF View/Open None
hamáček_2020_op.pdf 840.6Kb PDF View/Open None
hamáček_2020_vp.pdf 822.1Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account