Jakost netradičních surovin a jejich využitelnost v technologii výroby cereálních směsí

DSpace Repository

Language: English čeština 

Jakost netradičních surovin a jejich využitelnost v technologii výroby cereálních směsí

Show full item record

Thumbnail
Title: Jakost netradičních surovin a jejich využitelnost v technologii výroby cereálních směsí
Author: Sumczynski, Daniela
ISBN: 978-80-7454-644-0
URI: http://hdl.handle.net/10563/50087
Date: 2017-05-20
Publisher: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Page count: 54
Availability: Teze habilitační práce jsou přístupné veřejně v tištěné podobě v Knihovně UTB. Plný text práce je přístupný elektronicky pouze v rámci univerzity.


Abstrakt:

Habilitační práce se zabývá jakostními parametry netradičních surovin a jejich využitelností pro výrobu cereálních směsí, přičemž důraz je kladen na výrobu vloček a müsli směsí z netradičních obilovin. V první části práce jsou shrnuty dosavadní poznatky o výrobě a chemickém složení obilných zrn, ze kterých se vločky běžně vyrábějí. Následně jsou v práci popsány optimalizace a validace metod pro stanovení individuálních jakostních parametrů, na jejichž podkladě byly netradiční obiloviny vyselektovány. Součástí práce je nástin cesty technologických úskalí vývoje nových müsli směsí s netradičními složkami surovinové skladby s ohledem na jejich jakostní znaky a příprava modelových müsli směsí.

Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
sumczynski_2017_hp.pdfBlocked 5.455Mb PDF
sumczynski_2017_teze.pdf 1.061Mb PDF View/Open
posudek_hab.prace_doc.Marecek.pdfBlocked 639.6Kb PDF
posudek_hab.prace_doc.Sedlarik.pdfBlocked 49.17Kb PDF
posudek_hab.prace_prof.Hřivna.pdfBlocked 196.2Kb PDF

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account