Charakteristika lipofilních barviv s antioxidačními účinky v potravinách

DSpace Repository

Language: English čeština 

Charakteristika lipofilních barviv s antioxidačními účinky v potravinách

Show full item record

No preview available
Title: Charakteristika lipofilních barviv s antioxidačními účinky v potravinách
Author: Gajárková, Jitka
Advisor: Škrovánková, Soňa
Abstract: Cílem bakalářské práce je charakteristika lipofilních barviv s antioxidačním účinkem. Práce je zaměřená na karotenoidy jako jednu z hlavních skupin lipofilních barviv, jejich rozdělení, strukturu, vlastnosti a výskyt v potravinách. V další části je popsán vznik volných radikálů, jejich přeměna, a nežádoucí účinky. Dále jsou zde charakterizovány karotenoidy jako antioxidanty a jejich antioxidační působení v potravinách. V poslední části práce jsou uvedeny metody stanovení těchto lipofilních barviv.
URI: http://hdl.handle.net/10563/50330
Date: 2021-12-31
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Technologie potravin


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
gajárková_2022_dp.pdf 1.364Mb PDF View/Open None
gajárková_2022_op.pdf 284.3Kb PDF View/Open None
gajárková_2022_vp.pdf 281.1Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account