Využití mléčných koncentrátů a izolátů v potravinářském průmyslu

DSpace Repository

Language: English čeština 

Využití mléčných koncentrátů a izolátů v potravinářském průmyslu

Show full item record

No preview available
Title: Využití mléčných koncentrátů a izolátů v potravinářském průmyslu
Author: Janalíková, Aneta
Advisor: Pachlová, Vendula
Abstract: Tato bakalářská práce se zabývá popisem technologií, které umožňují efektivní frakcionaci mléčných složek a to především separací dvou hlavních bílkovin mléka, kaseinů a syrovátky. Mezi klíčovou technologii, které je v práci věnována největší pozornost, patří membránová technologie, jejíž uplatnění v průmyslu postupně roste vzhledem k její šetrnosti, získání kvalitního produktu a ekonomickým podmínkám výroby. Dále jsou zmíněny i standartní postupy využívané v průmyslu jako je enzymatické či kyselé srážení při výrobě sýrů a vysolování. Poslední část práce je zaměřena na aplikaci jednotlivých proteinových koncentrátů a izolátů v různých odvětvích, počínaje potravinářstvím až po kosmetický průmysl.
URI: http://hdl.handle.net/10563/51304
Date: 2021-12-31
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Chemie a technologie potravin - specializace Technologie mléka a mléčných výrobků


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
janalíková_2022_dp.pdf 1.521Mb PDF View/Open None
janalíková_2022_op.pdf 837.0Kb PDF View/Open None
janalíková_2022_vp.pdf 827.6Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account