Technologie výroby bezlepkového piva

DSpace Repository

Language: English čeština 

Technologie výroby bezlepkového piva

Show full item record

No preview available
Title: Technologie výroby bezlepkového piva
Author: Petroš, Filip
Advisor: Salek, Richardos Nikolaos
Abstract: Bakalářská práce byla zaměřena na charakteristiku a výrobu čirokového (bezlepkového) piva. V praktické části byl vyroben čirokový slad (z odrůdy Ruzrok) a z něj byly připraveny čtyři šarže čirokového piva, lišící se rmutovacím postupem a přídavkem zcukřovacích enzymů. V rámci kontroly meziproduktu a piva byly provedeny vybrané fyzikální-chemické analýzy, dále pak stanovení barvy, hořkosti, velikosti částic, reologických vlastností a biogenních aminů. Na závěr byly vzorky podrobeny senzorické analýze. Z výsledku bylo patrné, že přídavek enzymů a zvolený rmutovací postup, měl vliv na vlastnosti mladiny, prokvašeného piva i výsledného finálního produktu. Použitím zcukřovacích enzymů bylo možné dosáhnout stejného prokvašení jako při výrobě piv z ječného sladu.
URI: http://hdl.handle.net/10563/51414
Date: 2021-12-31
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Technologie potravin


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
petroš_2022_dp.pdf 4.576Mb PDF View/Open None
petroš_2022_op.pdf 819.9Kb PDF View/Open None
petroš_2022_vp.pdf 818.1Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account