Příprava a charakterizace zeinových vrstev s obsahem kurkuminu

DSpace Repository

Language: English čeština 

Příprava a charakterizace zeinových vrstev s obsahem kurkuminu

Show full item record

No preview available
Title: Příprava a charakterizace zeinových vrstev s obsahem kurkuminu
Author: Šatná, Veronika
Advisor: Sedlaříková, Jana
Abstract: Teoretická část diplomové práce se věnuje charakteristice a účinkům vybrané aktivní látky kurkuminu. Druhá kapitola zahrnuje klasifikaci a metody přípravy dostupných nosičů, jako jsou polymerní částice, lipozomy, ale zejména pak filmy a membrány. Poslední kapitoly obsahují aplikační možnosti systémů na bázi polymer-kurkumin, zejména v oblastech potravinářského a farmaceutického průmyslu, a s tím související aktuální studie věnované této problematice. Praktická část je zaměřena na přípravu zeinových vrstev s obsahem kurkuminu a charakterizaci jejich mechanických, povrchových, antibakteriálních a antioxidačních vlastností. U připravených systémů byla také studována kinetika uvolňování kurkuminu v závislosti na různém složení zeinové matrice a teplotních podmínkách.
URI: http://hdl.handle.net/10563/51906
Date: 2022-02-25
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie tuků, tenzidů a kosmetiky
Discipline: -


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
šatná_2022_dp.pdf 4.323Mb PDF View/Open None
šatná_2022_op.pdf 241.3Kb PDF View/Open None
šatná_2022_vp.pdf 719.7Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account