Vazba mezi postupem při vedení kvasu a kvalitou pečiva

DSpace Repository

Language: English čeština 

Vazba mezi postupem při vedení kvasu a kvalitou pečiva

Show full item record

No preview available
Title: Vazba mezi postupem při vedení kvasu a kvalitou pečiva
Author: Ďoubalová, Lucie
Advisor: Burešová, Iva
Abstract: Bakalářská práce se zabývá vazbou mezi postupem při vedení kvasu a kvalitou vyrobeného chleba. Teoretická část popisuje výrobu kvasů od prvního spontánního kvašení, tradiční technologii třístupňového vedení kasu až po moderní postupy vedení kvasu. V praktické části bylo zkoumáno, jaký vliv má použité kypření chlebového těsta na kvalitu vyrobeného chleba. Byly připraveny vzorky dle tří odlišných receptur s různým postupem vedení kvasu. Vzorky byly upečeny a následně zjištěny ztráty pečením, specifický objem a bylo provedeno senzorické hodnocení. Ze získaných výsledků vyplývá, že způsob kypření chlebového těsta má vliv na kvalitu konečného chleba.
URI: http://hdl.handle.net/10563/52038
Date: 2021-12-31
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Technologie potravin


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
ďoubalová_2022_dp.pdf 1.682Mb PDF View/Open None
ďoubalová_2022_op.pdf 834.6Kb PDF View/Open None
ďoubalová_2022_vp.pdf 825.2Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account