Stanovení vlákniny u netradičních mouk

DSpace Repository

Language: English čeština 

Stanovení vlákniny u netradičních mouk

Show full item record

No preview available
Title: Stanovení vlákniny u netradičních mouk
Author: Havlíček, Ivo
Advisor: Sumczynski, Daniela
Abstract: V teoretické části bakalářské práce je legislativně vymezen pojem mouka, charakterizovány netradiční zdroje pro výrobu mouky: banány, dýně, réva vinná, ostropestřec mariánský a len setý. Dále je definován pojem vláknina, popsány její frakce a benefity vyplývající z konzumace vlákniny. Praktická část zahrnuje stanovení sušiny, popela, hrubé, neutrálně-detergentní, acido-detergentní vlákniny a stravitelnost in vitro.
URI: http://hdl.handle.net/10563/53877
Date: 2022-12-31
Availability: Bez omezení
Department: Ústav analýzy a chemie potravin
Discipline: Gastronomické technologie


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
havlíček_2023_dp.pdf 1.151Mb PDF View/Open None
havlíček_2023_op.pdf 827.4Kb PDF View/Open None
havlíček_2023_vp.pdf 882.6Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account