Síťování hydrogelu želatiny pomocí UV záření

DSpace Repository

Language: English čeština 

Síťování hydrogelu želatiny pomocí UV záření

Show simple item record

dc.contributor.advisor Sedlačík, Michal
dc.contributor.author Falešníková, Renáta
dc.date.accessioned 2024-07-23T13:16:55Z
dc.date.available 2024-07-23T13:16:55Z
dc.date.issued 2024-02-05
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/56532
dc.description.abstract Bakalářská práce se zabývá syntézou a charakterizací hovězí modifikované želatiny, přípravou hydrogelu pomocí radikálového síťování UV zářením a charakterizací viskoelastických vlastností takto připravených hydrogelů s různou hustotou polymerní sítě na základě reologických poznatků. V první, teoretické, části práce jsou prezentovány znalosti z oblasti hovězí želatiny a jejího hydrogelu a reologické analýzy. Druhá, praktická, část již pojednává o reálné přípravě modifikované želatiny, jejího chemického síťování za pomocí UV záření do podoby hydrogelu a jeho následné charakterizaci stran viskoelastických vlastností.
dc.format 49 s. (53 200 znaků).
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject želatina cs
dc.subject hydrogel cs
dc.subject kolagen cs
dc.subject fotoiniciace cs
dc.subject viskoelastické vlastnosti cs
dc.subject gelatine en
dc.subject hydrogel en
dc.subject collagen en
dc.subject photoiniciation en
dc.subject viscoelastic properties en
dc.title Síťování hydrogelu želatiny pomocí UV záření
dc.title.alternative Cross-linking of Gelatin Hydrogels using UV irradiation
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Osička, Josef
dc.date.accepted 2024-06-10
dc.description.abstract-translated The bachelor thesis tackles the synthesis and characterization of bovine modified gelatine, the preparation of hydrogels by UV radical cross-linking and characterization of highly viscoelastic properties of gelatine hydrogels with a different density of polymer net based on rheological measurements. In the first, larger, part, theoretical knowledge of bovine gelatine and its hydrogel and the rheological analysis are presented. The second part is about the real preparation of the modified gelatine, its chemical cross-linking using the UV light into the form of a hydrogel and the subsequential characteristics of the sides of viscoelastic properties.
dc.description.department Ústav technologie tuků, tenzidů a kosmetiky
dc.thesis.degree-discipline Biomateriály a kosmetika cs
dc.thesis.degree-discipline Biomaterials and Cosmetics en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Materiály a technologie cs
dc.thesis.degree-program Materials and Technologies en
dc.identifier.stag 68107
dc.date.submitted 2024-04-29


Files in this item

Files Size Format View Description
falešníková_2024_dp.pdf 1.045Mb PDF View/Open None
falešníková_2024_op.pdf 833.6Kb PDF View/Open None
falešníková_2024_vp.pdf 831.9Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account