Chemické charakteristiky brokolice

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Chemické charakteristiky brokolice

Show full item record

No preview available
Title: Chemické charakteristiky brokolice
Author: Bačáková, Marie
Advisor: Kramářová, Daniela
Abstract: Cílem práce bylo stanovení biologicky aktivních látek brokolice (Brassica oleracea convar. Italica) jako je škrob, chlorofyl, fosfor, beta-karoten a vitamin C. Pozornost byla také věnována obsahu těžkých kovů. Ke stanovení beta-karotenu a vitaminu C byla použita chromatografická metoda HPLC-ECD. Byly vypracovány vhodné extrakční postupy a op-timální chromatografické podmínky pro detekci beta-karotenu v brokolici.
URI: http://hdl.handle.net/10563/5742
Date: 2008-05-16
Availability: Bez omezení
Department: Ústav potravinářského inženýrství
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Grade for thesis and defense: A 8034


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
bačáková_2008_dp.pdf 2.964Mb PDF View/Open
bačáková_2008_vp.doc 34Kb Microsoft Word View/Open
bačáková_2008_op.doc 53Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account