Vliv doby kyselé hydrolýzy na obsah aminokyselin v analyzovaných vzorcích kaseinu a modelových tavených sýrech

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Vliv doby kyselé hydrolýzy na obsah aminokyselin v analyzovaných vzorcích kaseinu a modelových tavených sýrech

Show full item record

No preview available
Title: Vliv doby kyselé hydrolýzy na obsah aminokyselin v analyzovaných vzorcích kaseinu a modelových tavených sýrech
Author: Veličková, Alena
Advisor: Buňka, František
Abstract: V této práci bylo sledováno 15 aminokyselin v kaseinu a tavených sýrech. Bylo sestrojeno 15 hydrolyzačních křivek pomocí nelineární regrese za použití 13 hydrolyzačních intervalů (0 - 144 hodin). Pomocí iontově-výměnné chromatografie byl v automatickém analyzátoru AAA400 stanoven obsah aminokyselin. Na základě hydrolyzačních křivek byly vypočteny korekční faktory pro sledované aminokyseliny s cílem zvýšit přesnost a spolehlivost stanovení aminokyselin. Nejvyšší korekční faktory byly stanoveny pro serin, threonin a tyrozin.
URI: http://hdl.handle.net/10563/6335
Date: 2008-06-02
Availability: Bez omezení
Department: Ústav potravinářského inženýrství
Discipline: Chemie a technologie potravin
Grade for thesis and defense: A 7821


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
veličková_2008_bp.pdf 425.6Kb PDF View/Open
veličková_2008_vp.doc 33Kb Microsoft Word View/Open
veličková_2008_op.doc 43.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account