Aminokyseliny produkované mikroorganizmy a možnosti jejich stanovení

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Aminokyseliny produkované mikroorganizmy a možnosti jejich stanovení

Show full item record

No preview available
Title: Aminokyseliny produkované mikroorganizmy a možnosti jejich stanovení
Author: Lorencová, Eva
Advisor: Buňková, Leona
Abstract: V bakalářské práci byla sledována metabolická činnost u vybraných kmenů Streptococcus salivarius subsp. thermophilus, který je významnou složkou mléčných kultur využívaných při výrobě kysaných výrobků a vysokodohřívaných sýrů. Pozornost byla věnována využívání a produkci aminokyselin. Byla provedena analýza složení supernatantu prostřednictvím automatického aminokyselinového analyzátoru, který je založen na metodě HPLC iontovýmněnou. Hodnocení bylo doplněno o shlukovou analýzu (Euklidovské vzdálenosti, průměr mezi skupinami).
URI: http://hdl.handle.net/10563/6847
Date: 2008-06-02
Availability: Bez omezení
Department: Ústav potravinářského inženýrství
Discipline: Chemie a technologie potravin
Grade for thesis and defense: A 5391


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
lorencová_2008_bp.pdf 1.391Mb PDF View/Open
lorencová_2008_vp.doc 33Kb Microsoft Word View/Open
lorencová_2008_op.doc 32Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account