Aminokyseliny produkované mikroorganizmy a možnosti jejich stanovení

Repozitář DSpace/Manakin

Přihlásit se

Jazyk: English čeština 

Aminokyseliny produkované mikroorganizmy a možnosti jejich stanovení

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Aminokyseliny produkované mikroorganizmy a možnosti jejich stanovení
Autor: Lorencová, Eva
Vedoucí: Buňková, Leona
Abstrakt: V bakalářské práci byla sledována metabolická činnost u vybraných kmenů Streptococcus salivarius subsp. thermophilus, který je významnou složkou mléčných kultur využívaných při výrobě kysaných výrobků a vysokodohřívaných sýrů. Pozornost byla věnována využívání a produkci aminokyselin. Byla provedena analýza složení supernatantu prostřednictvím automatického aminokyselinového analyzátoru, který je založen na metodě HPLC iontovýmněnou. Hodnocení bylo doplněno o shlukovou analýzu (Euklidovské vzdálenosti, průměr mezi skupinami).
URI: http://hdl.handle.net/10563/6847
Datum: 2008-06-02
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav potravinářského inženýrství
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěrečné práce a její obhajoby: A 5391


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
lorencová_2008_bp.pdf 1.391Mb PDF Zobrazit/otevřít
lorencová_2008_vp.doc 33Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
lorencová_2008_op.doc 32Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet