Stanovení celkového obsahu dusíkatých látek v potravinách.

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Stanovení celkového obsahu dusíkatých látek v potravinách.

Show full item record

No preview available
Title: Stanovení celkového obsahu dusíkatých látek v potravinách.
Author: Pachlová, Vendula
Advisor: Severová, Marta
Abstract: V teoretické části je rozebrán význam bílkovin pro lidský organismus z hlediska výživy. Dále je uveden přehled metod používaných pro stanovení bílkovin včetně způsobu mineralizace, která je pevnou součástí vlastní analýzy. V experimentální části bylo provedeno stanovení celkového dusíku u vybraných vzorků klasickou metodou podle Kjeldahla upravenou dle Winklera a rychlou spektrofotometrickou metodou firmy HACH. Získané výsledky byly porovnány pomocí statistické metody. U obou metod byla rovněž posouzena časová a ekonomická náročnost analýzy.
URI: http://hdl.handle.net/10563/725
Date: 2006-05-31
Availability: Bez omezení
Department: Ústav potravinářského inženýrství a chemie
Discipline: Chemie a technologie potravin
Grade for thesis and defense: B


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
pachlová_2006_bp.pdf 1.782Mb PDF View/Open
pachlová_2006_vp.doc 43Kb Microsoft Word View/Open
pachlová_2006_op.doc 40Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account