Vliv definovaných aminokyselin na vlastnosti pšeničného těsta.

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Vliv definovaných aminokyselin na vlastnosti pšeničného těsta.

Show full item record

No preview available
Title: Vliv definovaných aminokyselin na vlastnosti pšeničného těsta.
Author: Borutová, Andrea
Advisor: Pečivová, Pavlína
Abstract: Diplomová práce je zaměřena na vlastnosti pšeničného těsta a na vliv aminokyselin, které jsou do těsta přidávány za účelem změn reologických, chemických a senzorických vlastností pšeničných těst a výrobků z nich. Popisuje chemické složení a vlastnosti pšeničné mouky a její změny při skladování a zpracování. Dále se zabývá fyzikálními a chemickými vlastnostmi aminokyselin. Popisuje aminokyseliny jako jsou tryptofan a threonin, jejichž přídavek ovlivňuje reologické a senzorické vlastnosti těsta. Zaměřuje se na problematiku tvorby těsta a jeho měření reologických vlastností. Rovněž zkoumá senzorické vlastnosti pekárenských výrobků.
URI: http://hdl.handle.net/10563/7433
Date: 2008-05-16
Availability: Pouze v rámci univerzity
Department: Ústav potravinářského inženýrství
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Grade for thesis and defense: A 8037


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
borutová_2008_dp.pdfBlocked 1.232Mb PDF
borutová_2008_vp.doc 41Kb Microsoft Word View/Open
borutová_2008_op.pdf 56.75Kb PDF View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account