Antioxidanty v potravinách

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Antioxidanty v potravinách

Show full item record

No preview available
Title: Antioxidanty v potravinách
Author: Humpulová, Lucie
Advisor: Hanuštiak, Pavel
Abstract: Práce se zabývá problematikou antioxidantů. V úvodu je popsán proces oxidační reakce, vysvětlen pojem volný radikál a antioxidant. V dalších kapitolách se práce věnuje jednotlivým skupinám antioxidantů, jejich zástupcům a následně jejich využitím v potravinářství. Jsou zde také uvedeny enzymy, které působí jako antioxidanty v lidském organismu. V závěru práce je popsáno, jak se u potravin stanovuje antioxidační aktivita.
URI: http://hdl.handle.net/10563/8052
Date: 2009-05-28
Availability: Pouze v rámci univerzity
Department: Ústav potravinářského inženýrství
Discipline: Chemie a technologie potravin
Grade for thesis and defense: A 12777


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
humpulová_2009_bp.pdfBlocked 742.7Kb PDF
humpulová_2009_vp.doc 40Kb Microsoft Word View/Open
humpulová_2009_op.doc 38Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account