Analogy sýrů v obchodní síti České republiky

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Analogy sýrů v obchodní síti České republiky

Show full item record

No preview available
Title: Analogy sýrů v obchodní síti České republiky
Author: Horáková, Kateřina
Advisor: Macků, Ivana
Abstract: Bakalářská práce se zabývá analogy sýrů dostupnými v obchodní síti České republiky. V literární rešerši je popsána obecná charakteristika analogů sýrů, suroviny pro výrobu ana-logů a samotná výroba, také jsou zde uvedeny legislativní požadavky týkající se analogů. Dále byl proveden průzkum trhu zaměřený na nejčastěji se vyskytující analogy v obchodní síti. Průzkumem bylo zjištěno, že se v obchodní síti vyskytovaly analogy sýrů přírodních i tavených. Jejich označení a umístění nebylo vždy podle platné legislativy správné. Veškeré nalezené analogy v obchodní síti obsahovaly rostlinné tuky a tavicí soli, jednalo se tedy o produkty vyrobené postupem tavení. V obchodní síti byly dostupné analogy sýrů různé kon-zistence, odlišných tvarů i příchutí.
URI: http://hdl.handle.net/10563/8375
Date: 2009-05-28
Availability: Pouze v rámci univerzity
Department: Ústav potravinářského inženýrství
Discipline: Chemie a technologie potravin
Grade for thesis and defense: B 12512


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
horáková_2009_bp.pdfBlocked 6.939Mb PDF
horáková_2009_vp.doc 35.5Kb Microsoft Word View/Open
horáková_2009_op.doc 36.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account