Omega-3 a Omega-6 nenasycené mastné kyseliny v potravinářském průmyslu a ve farmacii

DSpace Repository

Language: English čeština 

Omega-3 a Omega-6 nenasycené mastné kyseliny v potravinářském průmyslu a ve farmacii

Show full item record

No preview available
Title: Omega-3 a Omega-6 nenasycené mastné kyseliny v potravinářském průmyslu a ve farmacii
Author: Bartlová, Lenka
Advisor: Kramářová, Daniela
Abstract: Úkolem bakalářské práce bylo shrnout dostupné informace o omega-3 a omega-6 mastných kyselinách. Tyto se vyskytují převážně v mořských rybách, tucích a olejích. V naší stravě by měly být obsaženy v dostatečné míře a v určitém poměru. Pokud tomu tak není, je možné zakoupit doplňky stravy s těmito kyselinami. Jsou důležité převážně pro správnou srdečně-cévní činnost, udržení hladiny cholesterolu, v období těhotenství a u novorozenců a kojenců pro správný vývoj a činnost mozku.
URI: http://hdl.handle.net/10563/8656
Date: 2009-05-27
Availability: Bez omezení
Department: Ústav potravinářského inženýrství
Discipline: Chemie a technologie potravin
Grade for thesis and defense: B 12977


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
bartlová_2009_bp.pdf 655.0Kb PDF View/Open
bartlová_2009_vp.doc 38.5Kb Microsoft Word View/Open
bartlová_2009_op.doc 36Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account