Vliv aditivních látek na reologické vlastnosti pšeničných těst

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Vliv aditivních látek na reologické vlastnosti pšeničných těst

Show full item record

No preview available
Title: Vliv aditivních látek na reologické vlastnosti pšeničných těst
Author: Bílková, Hana
Advisor: Pečivová, Pavlína
Abstract: V diplomové práci byl sledován vliv aditivních látek přidávaných do pšeničného těsta. Použitá aditiva byly monoacylglycerol Rimulsoft a kyselina L-glutamová v jejich vhodně zvolených zastoupeních. Vlastnosti těst byly hodnoceny na základě chemických analýz, dále reologickými měřeními na farinografu. Pekárenské výrobky byly podrobeny senzorickým analýzám. Cílem práce bylo zjistit nejen účinek jednotlivých aditivních látek na reologické vlastnosti pšeničného těsta, ale také jejich vliv na finální pekárenské výrobky.
URI: http://hdl.handle.net/10563/9041
Date: 2009-05-19
Availability: Pouze v rámci univerzity
Department: Ústav potravinářského inženýrství
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Grade for thesis and defense: A 12515


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
bílková_2009_dp.pdfBlocked 1.071Mb PDF
bílková_2009_vp.doc 58Kb Microsoft Word View/Open
bílková_2009_op.doc 53Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account