Antioxidanty v bramborách

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Antioxidanty v bramborách

Show full item record

No preview available
Title: Antioxidanty v bramborách
Author: Konečná, Jana
Advisor: Černá, Monika
Abstract: Tato diplomová práce se v teoretické části zabývá obecnou charakteristikou brambor, jejich vlivem na zdraví člověka, stručným popisem složení brambor se zaměřením na vitamín C, polyfenoly, antioxidanty. Obsahuje stručný popis jednotlivých zkoumaných odrůd. Součástí je také přehled metod používaných pro stanovení antioxidantů. V praktické části jsou pak výsledky laboratorních měření, které zahrnují obsahy jednotlivých látek a jejich změny v závislosti na odrůdě, době skladování a kuchyňské úpravě brambor. Bylo zjištěno, že jak odrůda, skladování, tak i kuchyňské úpravy ovlivňují obsah polyfenolů i antioxidační aktivitu.
URI: http://hdl.handle.net/10563/9325
Date: 2009-05-25
Availability: Pouze v rámci univerzity
Department: Ústav potravinářského inženýrství
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Grade for thesis and defense: A 12435


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
konečná_2009_dp.pdfBlocked 2.235Mb PDF
konečná_2009_vp.doc 47.5Kb Microsoft Word View/Open
konečná_2009_op.doc 46.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account