Charakteristika kvasného a zracího procesu při výrobě révového vína.

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Charakteristika kvasného a zracího procesu při výrobě révového vína.

Show full item record

No preview available
Title: Charakteristika kvasného a zracího procesu při výrobě révového vína.
Author: Fanta, Jiří
Advisor: Hrabě, Jan
Abstract: Cílem této bakalářské práce je charakterizovat kvasný proces při výrobě révového vína. V první kapitole popisuji složení moštu, jeho ošetření a úpravu z hlediska optimálního kvasného procesu. Navazuji popisem biochemických procesů probíhajících při výrobě vína, jako např. alkoholové kvašení, mléčné kvašení aj. Následuje popis kvašení moštu z technologického hlediska, jako např. spontánní kvašení, řízené kvašení, různé vlivy na kvasný proces a regulace kvasného procesu. Závěrečné kapitoly jsou zaměřeny na průběh zrání vína.
URI: http://hdl.handle.net/10563/9518
Date: 2009-05-28
Availability: Bez omezení
Department: Ústav potravinářského inženýrství
Discipline: Chemie a technologie potravin
Grade for thesis and defense: B 12982


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
fanta_2009_bp.pdf 1017.Kb PDF View/Open
fanta_2009_vp.doc 45.5Kb Microsoft Word View/Open
fanta_2009_op.doc 42Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account