Biologicky aktivní látky v rostlinách Aloe vera

DSpace Repository

Language: English čeština 

Biologicky aktivní látky v rostlinách Aloe vera

Show simple item record

dc.contributor.advisor Valášek, Pavel
dc.contributor.author Bučková, Markéta
dc.date.accessioned 2010-07-13T15:32:16Z
dc.date.available 2010-07-13T15:32:16Z
dc.date.issued 2006-05-31
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/991
dc.description.abstract Cílem bakalářské práce je seznámení se s biologicky aktivními látkami v rostlině Aloe vera. Obsahem je charakterizovat tuto rostlinu z botanického hlediska a zhodnotit její dosavadní využití. Důraz je kladen na její významné obsahové látky a jejich vlastnostech jak z chemických, tak z farmakologických aspektů. Jsou rozebírány možnosti a formy získání významných látek a navrhnuty další možné způsoby využití biologicky aktivních látek rostliny Aloe vera v potravinářských, farmaceutických i jiných aplikacích. cs
dc.format 54 s. cs
dc.format.extent 1797819 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Pouze v rámci univerzity
dc.subject Aloe vera cs
dc.subject aloin cs
dc.subject antrachinony cs
dc.subject latex cs
dc.subject Aloe Vera en
dc.subject aloin en
dc.subject antrachinons en
dc.subject latex en
dc.title Biologicky aktivní látky v rostlinách Aloe vera cs
dc.title.alternative Biological active substances in Aloe vera en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Mišurcová, Ladislava
dc.date.accepted 2006-06-21
dc.description.abstract-translated The aim of the dissertation is to present biologically active substances contained in Aloe Vera plant. This plant is characterized from the botanic viewpoint and its existing utilization is assessed. The emphasis is laid on important substances contained in it and their properties with respect to both chemical and pharmacologic aspects. Possibilities and forms of obtaining important substances are analyzed and other potential methods of utilization of the biologically active substances contained in Aloe Vera for food processing, pharmaceutical and other applications are proposed. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství a chemie cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/143 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and food technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 2216
dc.date.assigned 2005-10-10
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
bučková_2006_bp.pdfBlocked 1.714Mb PDF View/Open
bučková_2006_vp.doc 42Kb Microsoft Word View/Open
bučková_2006_op.doc 44.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account