Enzymatická hydrolýza sacharidů a proteinů

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Enzymatická hydrolýza sacharidů a proteinů

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Enzymatická hydrolýza sacharidů a proteinů
Autor: Valenta, Tomáš
Vedoucí: Holko, Ivan
Abstrakt: Bakalářská práce je zaměřena na popis enzymatické hydrolýzy sacharidů a proteinů enzymy zvanými hydrolasy, které katalyzují štěpení chemických vazeb za účasti vody. Bakalářská práce obsahuje popis potravinářského využití této hydrolýzy. Principem enzymatické hydrolýzy sacharidů je štěpení alfa- nebo beta-glykosidových vazeb glykosidasami. Hydrolýzu peptidových vazeb proteinů a peptidů katalyzují peptidasy. Bakalářská práce také popisuje izolaci hydrofilních vitaminů použitím příslušných glykosidas či peptidas, v případě lipofilních vitaminů lipas. Obsahuje studie, které popisují využití příslušných hydrolas k izolaci jednotlivých vitaminů a srovnávají použití enzymatické, kyselé či alkalické hydrolýzy.
URI: http://hdl.handle.net/10563/10015
Datum: 2009-05-27
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav potravinářského inženýrství
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 11075


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
valenta_2009_bp.pdf 1.282Mb PDF Zobrazit/otevřít
valenta_2009_vp.doc 40Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
valenta_2009_op.doc 34.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet