Vliv zdrojů uhlíku na dekarboxylázovou aktivitu bakterií rodu Lactococcus

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Vliv zdrojů uhlíku na dekarboxylázovou aktivitu bakterií rodu Lactococcus

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Vliv zdrojů uhlíku na dekarboxylázovou aktivitu bakterií rodu Lactococcus
Autor: Valenta, Tomáš
Vedoucí: Buňková, Leona
Abstrakt: Tato práce se zabývá tvorbou biogenních aminů v závislosti na různých zdrojích uhlíku a podmínkách prostředí. V teoretické části je popsána charakteristika biogenních aminů, mechanismus dekarboxylace, jejich výskyt v potravinách, toxikologické hodnocení a metody stanovení těchto aminů. Také je stručně pojednáno o bakteriích mléčného kvašení. Pro praktickou část bylo pouţito 6 kmenů bakterií rodu Lactococcus. Biogenní aminy byly stanoveny pomocí iontově výměnné chromatografie.
URI: http://hdl.handle.net/10563/11657
Datum: 2010-05-27
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie a mikrobiologie potravin
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 14848


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
valenta_2010_bp.pdf 1.978Mb PDF Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet