Příprava a charakterizace aktivních obalových materiálů

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Příprava a charakterizace aktivních obalových materiálů

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Příprava a charakterizace aktivních obalových materiálů
Autor: Křížová, Táňa
Vedoucí: Lehocký, Marián
Abstrakt: Tato diplomová práce je zaměřena na přípravu a charakterizaci antibakteriálních obalových materiálů pro využití v potravinářském průmyslu. Jako substrát byl použit polyetylén v důsledku širokého spektra aplikací v obalovém průmyslu. Antibakteriální činidla byla na povrch nanesena po povrchové úpravě, která spočívala v několika krocích. Nejprve byl vzorek definovaným způsobem očištěn a následně byl předmětem plazmové depozice, po níž byl na povrch roubován makromolekulární řetězec charakteru polymerního hřebene s aminovými koncovými skupinami. Během postupných kroků byly vzorky charakterizovány pomocí několika analytických metod: infračervené spektroskopie, skenovací elektronové mikroskopie, antibakteriálních testů, měření povrchové energie a taktéž rentgenové fotoelektronové spektroskopie.
URI: http://hdl.handle.net/10563/12013
Datum: 2010-05-20
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav biochemie a analýzy potravin
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 14689


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
křížová_2010_dp.pdf 7.496Mb PDF Zobrazit/otevřít
křížová_2010_vp.doc 21.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
křížová_2010_op.doc 38Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet