Tradiční potraviny a pokrmy Slovácka

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Tradiční potraviny a pokrmy Slovácka

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Tradiční potraviny a pokrmy Slovácka
Autor: Popelková, Jana
Vedoucí: Humpolíček, Petr
Abstrakt: Cílem bakalářské práce bylo zmapovat stravování v jednotlivých oblastech Slovácka a jeho vývoj. Je zde pojednáno o historii zemědělství na Slovácku, jak se lidé zásobovali potravinami,jak je zpracovávali a uchovávali. Práce obsahuje přehled plodin a živočišných produktů pro tuto oblast typických. V neposlední řadě se dočteme o jídlech, která se vázala ke slavnostním příležitostem, jakými jsou svatba, křest, vánoční či velikonoční svátky, ale také nahlédneme do jídelníčku všedních dnů.
URI: http://hdl.handle.net/10563/12016
Datum: 2010-05-30
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav biochemie a analýzy potravin
Studijní obor: Technologie a řízení v gastronomii
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 16257


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
popelková_2010_bp.pdf 888.8Kb PDF Zobrazit/otevřít
popelková_2010_vp.doc 35Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
popelková_2010_op.doc 47.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet