Nutriční úroveň školního stravování v ČR

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Nutriční úroveň školního stravování v ČR

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Nutriční úroveň školního stravování v ČR
Autor: Dobrá, Iveta
Vedoucí: Družbíková, Helena
Abstrakt: Cílem práce bylo nutričně vyhodnotit jídelní lístky vybraných základních škol a provést dotazníkový průzkum mezi žáky na téma školní stravování. Z výsledků nutričního hodnocení vyplývá, že školní jídelny zabezpečují 35 % VDD pro celkovou energii, bílkoviny a tuky. Nedostačující je plnění sacharidů a rostlinných bílkovin pro chlapce 15 - 18 let. Z dotazníkového šetření bylo zjištěno, že žáci jsou spíše spokojeni s kvalitou školního stravování, což vyplývá z jejich spokojenosti s výběrem jídla, velikostí porcí nebo z četnosti vracení nedojedeného jídla zpět.
URI: http://hdl.handle.net/10563/12556
Datum: 2010-05-20
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav biochemie a analýzy potravin
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 15034


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
dobrá_2010_dp.pdf 1.038Mb PDF Zobrazit/otevřít
dobrá_2010_op.doc 39Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet