Inhibiční vliv monoacylglycerolů na bakterie rodu Lactococcus

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Inhibiční vliv monoacylglycerolů na bakterie rodu Lactococcus

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Buňková, Leona
dc.contributor.author Pleva, Pavel
dc.date.accessioned 2010-07-19T18:10:32Z
dc.date.available 2010-07-19T18:10:32Z
dc.date.issued 2010-05-19
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/13069
dc.description.abstract Tato diplomová práce se zabývá možnostmi využití monoacylglycerolů jako antimikrobiálních látek proti bakteriím rodu Lactococcus. Teoretická část je zaměřena na charakteristiku, klasifikaci a fyzikálně chemické vlastnosti monoacylglycerolů, jejich výrobu a požití. Jsou charakterizovány biogenní aminy, jejich vznik, možnosti stanovení, jejich výskyt a účinky na organizmus. Praktická část se pak zabývá vyhodnocením inhibičních účinků monoacylglycerolů a dekarboxylázovou aktivitou mikroorganismů rodu Lactococcus. cs
dc.format 78 s. cs
dc.format.extent 7956086 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject 1-monoacylglycerol cs
dc.subject biogenní amin cs
dc.subject dekarboxylázová aktivita rodu Lactococcus cs
dc.subject 1-monoacylglycerols en
dc.subject Biogenic amines en
dc.subject decarboxylase activity en
dc.subject Lactococcus bacteria en
dc.title Inhibiční vliv monoacylglycerolů na bakterie rodu Lactococcus cs
dc.title.alternative The inhibitory effect of monoacylglycerols on bacteria of the genus Lactococcus en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Vltavská, Pavlína
dc.date.accepted 2010-06-01
dc.description.abstract-translated The inhibitory effect of monoacylglycerols on bacteria of the genus Lactococcus. Presented master thesis deals with possible use of monoacylglycerols as antimicrobial substances against Lactococcus bacteria. Theoretical part is focused on characterisation, classification and physico-chemical properties of monoacylglycerols. Their production and use are mentioned. Biogenic amines are characterised; their origin, occurrence, possibilities of determination and their effect on organism are presented as well. Practical part deals with both the evaluation of inhibition effect of monoacylglycerols and the decarboxylase activity of the Lactococcus bacteria. en
dc.description.department Ústav technologie tuků, tenzidů a kosmetiky cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/205 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie a ekonomika výroby tuků, detergentů a kosmetiky cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and economics of fat, detergent and cosmetics production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 15124
dc.date.assigned 2010-02-22
utb.result.grade A


Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
pleva_2010_dp.pdf 7.587Mb PDF Zobrazit/otevřít
pleva_2010_vp.doc 37Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
pleva_2010_op.doc 41Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet