Stanovení vitaminu C v zelenině po tepelné úpravě

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Stanovení vitaminu C v zelenině po tepelné úpravě

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Stanovení vitaminu C v zelenině po tepelné úpravě
Autor: Martinková, Zuzana
Vedoucí: Škrovánková, Soňa
Abstrakt: V práci je charakterizován vitamin C a kyselina askorbová, jeho vlastnosti, reaktivita, fyziologické působení, výskyt v potravinách a ztráty během technologického zpracování potravin. Je popsáno i tepelné zpracování potravin a chromatografické metody pro stanovení vitaminu C, se zaměřením na metodu HPLC. Praktická část je zaměřena na stanovení vitaminu C (kys.askorbové) v zelenině (brokolice, květák, paprika bílá, paprika červená, růžičková kapusta, listový špenát) před a po tepelné úpravě (vaření, vaření v páře, dušení, mikrovlnný ohřev) pomocí techniky HPLC/UV.
URI: http://hdl.handle.net/10563/13295
Datum: 2010-05-20
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav biochemie a analýzy potravin
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 14690


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
martinková_2010_dp.pdf 927.5Kb PDF Zobrazit/otevřít
martinková_2010_vp.doc 44Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
martinková_2010_op.doc 49Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet