Vlivy působící na produkci biogenních aminů u Lactococcus lactis subsp. lactis

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Vlivy působící na produkci biogenních aminů u Lactococcus lactis subsp. lactis

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Vlivy působící na produkci biogenních aminů u Lactococcus lactis subsp. lactis
Autor: Pollaková, Eva
Vedoucí: Buňková, Leona
Abstrakt: Tato práce se zabývá tvorbou biogenních aminů bakteriemi mléčného kvašení. Teoretická část je zaměřena na charakteristiku biogenních aminů, včetně jejich významu a toxických účinků, vznikem, výskytem v potravinách a dále jsou zde popsány mikroorganizmy, které je produkují. Nakonec je věnována pozornost také některým metodám stanovení těchto látek. V praktické části této práce byl sledován vliv vybraných vnějších faktorů (přídavek laktózy, NaCl a aerobní/anaerobní prostředí) na tvorbu biogenních aminů kmeny Lactococcus lactis subspecies lactis. Stanovení biogenních aminů proběhlo pomocí iontově-výměnné kapalinové chromatografie, postkolonové ninhydrinové derivatizace a spektrofotometrické detekce ($łambda$ = 570 nm).
URI: http://hdl.handle.net/10563/13465
Datum: 2010-05-20
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav biochemie a analýzy potravin
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 14575


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
pollaková_2010_dp.pdf 2.247Mb PDF Zobrazit/otevřít
pollaková_2010_vp.doc 32.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
pollaková_2010_op.doc 42Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet