Princip a význam bariérových vlastností plastových obalů pro potravinářské aplikace
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Princip a význam bariérových vlastností plastových obalů pro potravinářské aplikace |
Autor: |
Urbánková, Miroslava
|
Vedoucí: |
Sedlařík, Vladimír
|
Abstrakt:
|
Tato bakalářská práce pojednává o bariérových vlastnostech obalů používaných pro potravi-nářské aplikace. Hlavní důraz je kladen na transportní jevy v obalech jako je propustnost pro plyny a vodní páru nebo migrace do potravin, které mají významný vliv na kvalitu a životnost baleného produktu. Dále je zde věnována pozornost vlastnostem a zpracování polymerních obalových materiálů, které se pro balení potravin používají nejvíce. Experimentální část této práce se zabývá porovnáním bariérových vlastností několika druhů plastových fólií. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/13642
|
Datum:
|
2010-05-27 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav technologie a mikrobiologie potravin |
Studijní obor:
|
Chemie a technologie potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
A
14841
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet