Princip a význam bariérových vlastností plastových obalů pro potravinářské aplikace

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Princip a význam bariérových vlastností plastových obalů pro potravinářské aplikace

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Princip a význam bariérových vlastností plastových obalů pro potravinářské aplikace
Autor: Urbánková, Miroslava
Vedoucí: Sedlařík, Vladimír
Abstrakt: Tato bakalářská práce pojednává o bariérových vlastnostech obalů používaných pro potravi-nářské aplikace. Hlavní důraz je kladen na transportní jevy v obalech jako je propustnost pro plyny a vodní páru nebo migrace do potravin, které mají významný vliv na kvalitu a životnost baleného produktu. Dále je zde věnována pozornost vlastnostem a zpracování polymerních obalových materiálů, které se pro balení potravin používají nejvíce. Experimentální část této práce se zabývá porovnáním bariérových vlastností několika druhů plastových fólií.
URI: http://hdl.handle.net/10563/13642
Datum: 2010-05-27
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie a mikrobiologie potravin
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 14841


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
urbánková_2010_bp.pdf 1.237Mb PDF Zobrazit/otevřít
urbánková_2010_vp.doc 34.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
urbánková_2010_op.doc 51Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet