Vliv přídavku sójové mouky na kvalitu pekařského výrobku

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Vliv přídavku sójové mouky na kvalitu pekařského výrobku

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Vliv přídavku sójové mouky na kvalitu pekařského výrobku
Autor: Řezáčová, Simona
Vedoucí: Hanuštiak, Pavel
Abstrakt: Předkládaná práce se zabývá výrobou pečiva s přídavkem sójové mouky. Teoretická část práce je věnována nutriční hodnotě obilovin a sóji jako hlavních surovin pro výrobu běžné-ho pečiva. Dále jsou zde rozebrány i ostatní suroviny potřebné pro výrobu chleba a základ-ní technologie výroby a pečení chleba. Praktická část se zaměřuje na pečení chleba s přídavkem sójové mouky v domácí pekárně Panasonic SD - 253. Po upečení jsme získali čtyři druhy chleba o množství sójové mouky 0 %, 20 %, 40 % a 60 %. U těchto chlebů se stanovil objem, vlhkost, titrační kyselost střídy, celkový obsah dusíkatých látek, aminoky-selin a množství vlákniny. Na závěr byla provedena senzorická analýza jednotlivých druhů chleba.
URI: http://hdl.handle.net/10563/14018
Datum: 2010-05-20
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav biochemie a analýzy potravin
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 14781


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
řezáčová_2010_dp.pdf 1.752Mb PDF Zobrazit/otevřít
řezáčová_2010_vp.doc 31Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
řezáčová_2010_op.doc 45Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet