Stanovení ftalátů a karbamátů ve vybraných ovocných destilátech

DSpace Repository

Language: English čeština 

Stanovení ftalátů a karbamátů ve vybraných ovocných destilátech

Show simple item record

dc.contributor.advisor Fišera, Miroslav
dc.contributor.author Kulig, Daniel
dc.date.accessioned 2010-07-20T07:42:09Z
dc.date.available 2010-07-20T07:42:09Z
dc.date.issued 2010-05-20
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/14267
dc.description.abstract Cílem této práce bylo charakterizovat vlastnosti ftalátů a karbamátů, zjistit jejich výskyt u vybraných druhů ovocných destilátů použitím analytických metod HPLC a GC-FID. V práci je popsána základní výroba destilátů, zahrnující přípravu surovin, technologické vybavení a postupy během destilace. Součástí teoretické části je i popis vlivů těchto látek na lidské zdraví a okolí. V praxi se na stanovení těchto látek často používá metoda GC-MS, přičemž cílem této práce bylo také prověření i méně často používaných metod, jakými jsou GC-FID a HPLC s kombinovanou UV/ VIS a MS detekcí. cs
dc.format 69 s., 18 s. obr. příloh cs
dc.format.extent 13448945 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject ftaláty cs
dc.subject ethylkarbamát cs
dc.subject destilační zařízení cs
dc.subject plynová chromatografie cs
dc.subject HPLC cs
dc.subject phthalates en
dc.subject ethyl carbamate en
dc.subject distillation equipment en
dc.subject gas chromatography en
dc.subject High performance liquid chromatography en
dc.title Stanovení ftalátů a karbamátů ve vybraných ovocných destilátech cs
dc.title.alternative Determination of carbamates and phthalates in selected fruit distillates en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Valášek, Pavel
dc.date.accepted 2010-06-04
dc.description.abstract-translated The goal of the work is to define the properties of phthalates and carbamates, to analyse their abundance in the select kinds of fruit distillate while applying the HPLC and GC-FID methods. The work describes the basic distillate production, involving raw materials prepa-ration, technological equipment and the procedures during distillation. The influence of the substances on the human health and the environment forms part of the theory. It is neces-sary to add that the way of the analysis was to a certain extend pioneering since the GC-MS method is being applied at present, but the goal of this work was using less commonly methods as GC-FID and HPLC with UV/VIS and MS detection. en
dc.description.department Ústav biochemie a analýzy potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/196 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, hygiene and economics of food production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 15125
dc.date.assigned 2010-01-04
utb.result.grade B


Files in this item

Files Size Format View
kulig_2010_dp.pdf 12.82Mb PDF View/Open
kulig_2010_vp.pdf 41.26Kb PDF View/Open
kulig_2010_op.doc 41.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account