Nové trendy zpracování škrobu

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Nové trendy zpracování škrobu

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Nové trendy zpracování škrobu
Autor: Válková, Dagmar
Vedoucí: Burešová, Iva
Abstrakt: Práce se zabývá tradiční výrobou škrobu bramborového, pšeničného, kukuřičného i výrobou škrobu z jiných obiloviny a exotických rostlin jako je maniok, batáty aj. Popsány jsou i jednotlivé škrobnaté plodiny, jejich vlastnosti, složení a využití. Největší význam mají v poslední době obiloviny, které se používají na výrobu biopaliv a bioplastů. Biopaliva jsou alternativou budoucnosti. Jejich obrovská výhoda spočívá v tom, že je lze přimíchávat do klasických pohonných hmot. V práci jsou také okrajově popsány fyzikální a chemické vlastnosti a odlišnosti škrobových zrn. Dále je zmíněno netradiční průmyslové využití škrobu a výrobky ze škrobu.
URI: http://hdl.handle.net/10563/14369
Datum: 2010-05-31
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav biochemie a analýzy potravin
Studijní obor: Technologie a řízení v gastronomii
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 16991


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
válková_2010_bp.pdf 1.830Mb PDF Zobrazit/otevřít
válková_2010_vp.doc 47Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
válková_2010_op.doc 43.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet