Analýza polotvrdých sýrů s přídavkem kultur Bifidobacterium bifidum a Lactobacillus acidophilus.

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Analýza polotvrdých sýrů s přídavkem kultur Bifidobacterium bifidum a Lactobacillus acidophilus.

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Analýza polotvrdých sýrů s přídavkem kultur Bifidobacterium bifidum a Lactobacillus acidophilus.
Autor: Žižková, Zuzana
Vedoucí: Vaňátková, Zuzana
Abstrakt: V této diplomové práci byl studován vliv přídavku probiotických kultur Bifidobacterium bifidum a Lactobacillus acidophilus na kvalitu polotvrdých sýrů eidamského typu. Základem práce byla výroba sýrů s přídavkem probiotických kultur. Poté byl vliv přídavku těchto probiotických kultur hodnocen v průběhu zrání a skladování. Průběžně byla prováděna senzorická analýza, bylo měřeno pH, byla zjišťována vlhkost sýrů. Dále byl proveden mikrobiologický rozbor a byla zkoumána tvorba biogenních aminů použitými probiotickými kulturami v sýrech.
URI: http://hdl.handle.net/10563/14436
Datum: 2010-05-20
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav biochemie a analýzy potravin
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 15050


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
žižková_2010_dp.pdf 2.958Mb PDF Zobrazit/otevřít
žižková_2010_vp.doc 46Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
žižková_2010_op.doc 41.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet