Změny obsahu volných aminokyselin a biogenních aminů v průběhu výroby vína

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Změny obsahu volných aminokyselin a biogenních aminů v průběhu výroby vína

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Změny obsahu volných aminokyselin a biogenních aminů v průběhu výroby vína
Autor: Ivičičová, Barbora
Vedoucí: Pachlová, Vendula
Abstrakt: V diplomové práci byly sledovány změny obsahu volných aminokyselin a biogenních aminů během výroby a zrání vybraných révových vín. V práci je stručně popsána charakteristika révového vína a jeho vinifikace, charakteristika jablečno-mléčného kvašení a význam sledování obsahu biogenních aminů a volných aminokyselin v rámci lidského zdraví a organoleptických vlastností vína. Byla provedena analýza vinných vzorků pomocí automatického analyzátoru aminokyselin AAA 400. Výsledky byly zpracovány regresní analýzou.
URI: http://hdl.handle.net/10563/14561
Datum: 2010-08-25
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav biochemie a analýzy potravin
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 17256


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
ivičičová_2010_dp.pdf 3.480Mb PDF Zobrazit/otevřít
ivičičová_2010_vp.doc 39Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
ivičičová_2010_op.doc 36Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet